fbpx

Όλα τα tips για την σωστή περιποίηση του δέρματος του μωρού σου



Tip 1o: Είναι καλό να κάνεις κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη μέρα μπάνιο το μωρό σου.

Η πολλή ώρα στο νερό μπορεί να αφυδατώσει το βρεφικό δέρμα. Το μωρό σου δεν λερώνεται και τόσο πολύ που να χρειάζεται μπάνιο κάθε μέρα, τουλάχιστον μέχρι να αρχίσει να μπουσουλάει. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις μπάνιο ολόκληρο το σωματάκι του μωρού σου κάθε δεύτερη μέρα, χρησιμοποιώντας πάντοτε σαμπουάν και αφρόλουτρα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για βρέφη. Τις ημέρες που παρεμβάλλονται θα πρέπει να πλένεις τοπικά το μωράκι σου με ένα μικρό πετσετάκι στο σημείο κάτω από το λαιμό, πίσω από τα αυτιά καθώς και την περιοχή της πάνας στο τέλος φυσικά.

Tip 2ο: Θα πρέπει να προσέχεις τα εξανθήματα της πάνας.

Ένα εξάνθημα μπορεί να εμφανιστεί αν μία πάνα μείνει για περισσότερη ώρα από όση πρέπει χωρίς να αλλαχτεί, ή αν είναι πολύ στενή ή απλώς λόγω του υλικού της. Αμέσως μόλις παρατηρήσεις κάποιον δερματικό ερεθισμό στην περιοχή της πάνας θα πρέπει να την αφαιρέσεις και να καθαρίσεις επαρκώς το σημείο, βάζοντας και κάποια ειδική κρέμα για το σύγκαμα.

Tip 3ο: Δώσε προσοχή στο ξηρό δέρμα και το έκζεμα.

Αν το μωρό σου έχει ξηρό δέρμα, θα πρέπει να χρησιμοποιείς κάποια κρέμα ενυδάτωσης ή κάποιο ειδικό λαδάκι, για να το κρατάς ενυδατωμένο και απαλό. Και το παρθένο λάδι καρύδας αποτελεί μία καλή εναλλακτική, αν όλα τα άλλα ειδικά για τα βρέφη προϊόντα εξαντλήθηκαν ξαφνικά στο σπίτι. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις σαν μέτρο πρόληψης για τις αλλεργίες και τους ερεθισμούς είναι να χρησιμοποιείς πάντα υποαλλεργικά προϊόντα σχεδιασμένα για βρέφη.

Το έκζεμα αποτελεί ένα κόκκινο εξάνθημα με φαγούρα που μπορεί να εμφανιστεί σαν απόκριση σε κάποια αιτία ή όχι. Συνήθως εμφανίζεται στο πρόσωπο, τους αγκώνες, τα χέρια, το στήθος, ή το σημείο πίσω από τα γόνατα. Αν η οικογένεια του μωρού αντιμετωπίζει προβλήματα με αλλεργίες, άσθμα ή ατοπική δερματίτιδα, τότε μπορεί και το βρέφος να έχει μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσει έκζεμα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να χρησιμοποιείς ήπια αφρόλουτρα καθαρισμού, κρέμες ενυδάτωσης και υποαλλεργικά απορρυπαντικά, σχεδιασμένα ειδικά για μωρά. Σε κάθε περίπτωση όμως, για οποιοδήποτε πρόβλημα που επιμένει θα πρέπει να συμβουλεύεσαι τον παιδίατρό σου.

ΣΕΙΡΑ HELENVITA BABY

Η ολοκληρωμένη σειρά βρεφικής περιποίησης HELENVITA BABY είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να ικανοποιεί τις συνεχώς εξελισσόμενες ανάγκες της βρεφικής και επιδερμίδας.
Συνδυάζει φυσικά συστατικά με αποδεδειγμένα χαμηλή ερεθιστικότητα πουσέβονται την εύθραυστη υδρολιπιδική στοιβάδα της βρεφικής επιδερμίδας ενώ παράλληλα ενυδατώνουν και φροντίζουν σε βάθος.

Με βασικά συστατικά το μύρτιλο και το βαμβάκι φυσικά συστατικά πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες, η σειρά HELEVITA BABY εξασφαλίζει υψηλή ανεκτικότητα και ασφάλεια στην περιποίηση του μωρού σας από τον καθαρισμό ως την ενυδάτωση.

Άλλωστε, δεν θα έκανες τα πάντα ‘’Γι’ αυτούς που αγαπάς περισσότερο;’’
Υποαλλεργικά
Δερματολογικά & Οφθαλμολογικά ελεγμένα
Χωρίς parabens, παραφινέλαιο, PEG
Χωρίς SLES-SLS

HELENVITA BABY ALL OVER CLEANSER

Εξαιρετικά ήπιο καθαριστικό υγρό για το σώμα και τα μαλλιά του βρέφους. Ιδανικό για καθημερινή χρήση. Καθαρίζει σε βάθος, ενώ προστατεύει το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα. Το εκχύλισμα Βαμβακιού απαλύνει και καταπραΰνει την επιδερμίδα κατά τη διάρκεια του καθαρισμού ενώ η Προβιταμίνη Β5 μαλακώνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα

HELENVITA BABY BATH OIL CLEANSER 200ml

Καθαριστικό ελαιώδες αφρόλουτρο ιδανικό για τον απαλό καθαρισμό του βρεφικού δέρματος. Η βάση του αποτελείται από 89% φυσικά μαλακτικά και καταπραϋντικά έλαια που ενυδατώνουν το δέρμα: ‘Ελαια Μύρτιλου και Αβοκάντου, πλούσια σε omega 3 και omega 6 λιπαρά οξέα που καταπραΰνουν την επιδερμίδα. Η Βισαβολόλη και η Βιταμίνη Ε ενυδατώνουν και καταπραΰνουν το δέρμα.

HELENVITA BABY BODY SOFT FOAM

Ήπιος αφρός καθαρισμού σώματος. Μειώνει την εμφάνιση ξηρότητας και ερεθισμών, ενώ είναι εύκολο στο ξέβγαλμα χωρίς να αφήνει κατάλοιπα που ευθύνονται για την επίμονη ξηροδερμία. Το εκχύλισμα Βαμβακιού απαλύνει και καταπραΰνει την επιδερμίδα κατά τη διάρκεια του καθαρισμού.

HELENVITA BABY HANDS CLEANSING GEL

Εξαιρετικά απαλό gel για την περιποίηση της επιδερμίδας των χεριών. Το εκχύλισμα Βαμβακιού απαλύνει και καταπραΰνει την επιδερμίδα κατά τη διάρκεια του καθαρισμού.

HELENVITA BABY BODY MILK 200ml

Απαλό γαλάκτωμα σώματος. Ενυδατώνει και ενισχύει την άμυνα της ευαίσθητης βρεφικής επιδερμίδας. Το εκχύλισμα Βαμβακιού και το Έλαιο Μύρτιλου, ενισχύουν τον εξωτερικό προστατευτικό όξινο μανδύα του δέρματος ενώ παράλληλα απαλύνουν και καταπραΰνουν την επιδερμίδα.

HELENVITA BABY LIQUID TALC 150ml

Λεπτόρρευστο προστατευτικό γαλάκτωμα με 1/3 φυσική πούδρα από καλαμπόκι. Απλώνεται πολύ εύκολα και απορροφάται αμέσως αφήνοντας τη μεταξένια αίσθηση της πούδρας.

HELENVITA BABY NAPPY RASH CREAM 150ml

Κρέμα για την καθημερινή προστασία από ερεθισμούς και συγκάματα. Καταπραΰνει και προστατεύει από τις φλογώσεις το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα. Το Έλαιο Μύρτιλου καταπραΰνει την επιδερμίδα και η Βισαβολόλη παρέχει αντιφλεγμονώδη προστασία.
Βισαβολόλη: αντιφλεγμονώδης δράση

HELENVITA BABY CRADLE CAP OIL 50ml

Λάδι για την νίνιδα. Όταν έρθει σε επαφή με το νερό μετατρέπεται σε ένα απαλό γαλάκτωμα που ξεβγάζεται εύκολα παρασύροντας με απαλότητα τη νινίδα από το τριχωτό του κεφαλιού του μωρού. Το Έλαιο Μύρτιλου καταπραΰνει την επιδερμίδα και η Βισαβολόλη παρέχει αντιφλεγμονώδη προστασία.

HELENVITA BABY ΜΑSSAGE OIL 110ml

Φυσικό και μεταξένιο λάδι για μασαζ, ιδανικό να διατηρεί βελούδινη την ευαίσθητη επιδερμίδα του μωρού. Με διακριτικό άρωμα. Απορροφάται πολύ εύκολα. Το Έλαιο από Ηλίανθο προστατεύει την επιδερμίδα από ερεθισμούς ενώ τα Έλαια Αβοκάντου και Καλέντουλας, η Βισαβολόλη και η βιταμίνη Ε ενυδατώνουν και καταπραΰνουν το δέρμα.

HELENVITA BABY FIRST TEETH RELIEF GEL 30ml

Ανακουφιστική γέλη των δοντιών και των ούλων. Με εκχυλίσματα Γλυκόριζας, Χαμομηλιού και Μέντας που καταπραΰνουν και ανακουφίζουν από τους πόνους ενώ η Ξυλιτόλη μαλακώνει και προστατεύει τα καταπονημένα ούλα.
Χωρίς ζάχαρη και φαρμακευτικές ουσίες

HELENVITA BABY Μωρομάντηλα

Μαλακά μωρομάντηλα εμποτισμένα με εκχύλισμα χαμομηλιού. Ειδικά σχεδιασμένα για να καθαρίζουν απαλά το δέρμα του μωρού. pH 5.5.

HELENVITA BABY Μπατονέτες 50τμχ.

Μπατονέτες από ανώτερης ποιότητας 100% καθαρό υδρόφιλο βαμβάκι. Προσφέρουν υψηλή ασφάλεια λόγω του ειδικού ανατομικού σχήματος τους. Είναι ιδανικές για την καθημερινή φροντίδα και υγιεινή των παιδιών.

HELENVITA BABY Δίσκοι καθαρισμού 50τμχ.

Δίσκοι για τον απαλό καθαρισμό του μωρού από 100% καθαρό βαμβάκι. Δεν χνουδιάζουν, δεν διαλύονται.